Interview met Dragqueen miss Rose Murphy

Pride is mezelf kunnen zijn zonder angst en andere mensen het gevoel geven dat ze welkom zijn.”

Deze mooie woorden zei Eric Knijpstra (Hij/Hem) tijdens het interview wat ik in aanloop van Pride Deventer met hem mochten hebben. Hierin zegt hij indirect ook echt wel wat over zijn eigen kwaliteiten. Want hij beschrijft zichzelf als sociaal, open, in verbinding en graag echt in contact met anderen. Daarnaast geeft hij aan een warhoofd te zijn, flink muzikaal en enorm creatief. Eric heeft teveel hobby’s die wel deels samen komen in zijn passies namelijk zijn winkel in Zutphen en in zijn artiesten bestaan. Hij is o.a. muziekproducent, songwriter, entertainer, dragqueen en winkeleigenaar.

Zijn winkel De Winkel met de Huisjes is een winkel in de prachtige stad Zutphen. Waar ze  verschillende unieke cadeauartikelen verkopen die verpakt worden in handbeschilderde en zelfgemaakte kartonnen huisjes. Vandaar ook de naam de winkel met de huisjes. Wij zijn als Pride Deventer dankbaar dat ze trotse sponsor zijn! Eric kan in deze winkel een stukje van zijn vak als grafisch vormgever kwijt en heel wat creativiteit in o.a. de huisjes, zelfgemaakte tassen en eigen gemaakte ansichtkaarten. Daarnaast vinden in de winkel de mooiste gesprekken plaats met vele verschillende mensen wat zijn werk hier ook ontzettend leuk maakt.

Daarnaast werkt Eric als artiest onder de artiesten naam Rose Murphy, op Spotify en Instagram te vinden onder de naam @dragpalace… Rose Murphy is een beetje een uitvergroting van Eric zelf. Ze heeft veel energie, is lief, enorm toegankelijk, muzikaal, sociaal, warm, zacht en een tikkie warrig.

Haar show is echt toegankelijk voor iedereen en het is een spektakel vol glitter en glamour. Ze staat voor tof entertainment, wat ze ook maar doet.
Eric is met Rose begonnen vanuit hobby maar kwam er al snel achter dat hij een fijne plek voor Dragqueens wilde creëren en zo is Dragpalace® ontstaan destijds. Een plek die gericht was op shows waar ieder zichzelf kon zijn en ontwikkelen. Vanuit playbacken in optredens heeft Eric ontdekt dat zingen vele malen leuker is en dat daar ook zijn kwaliteit ligt. Rose is daarom echt gaan zingen. Ze ontwikkelt haar eigen muziek. Nummers als ‘Get The Glamour Back’ en ‘Unity in Diversity’ liggen haar ontzettend dicht bij het hart.

Dragpalace A Meezing Spelshow met Miss Rose Murphy

Started on augustus 30, 2024 to augustus 31, 2024
Geen balletjes met nummers, maar allerlei muziekfragmenten bepalen een volle bingokaart. Rose Murphy’s ‘Dragpalace A-Meezing Spel Show’ is ‘n spel waarbij bekende hits te horen zijn. Op je kaart staan…
Read more

Aanstaande vrijdag 30 augustus mogen wij van Rose Murphy gaan genieten tijdens de Dragpalace® A- Meezing spelshow.

Een avond vol glitter, glamour en muziek! Geen balletjes maar muzieknummers die bepalen of jij een volle bingokaart gaat hebben! Kom jij ook naar De Fermerie? Start om 21.00 (deur open om 20.00) Toegang is gratis!

Meer lezen?